Itthon is robbant az innovációs igény

A gazdasági világválság egyik fő mentőgondolata az innovációba való menekülés volt. A piac azóta stabilizálódott, erősödött, az akkoriban mentőövet jelentő beruházások újra előtérbe kerültek. Kiéleződött a verseny, innoválni, fejleszteni kell, mert a konkurencia már a jövőre gondol!

A kereskedelmi informatikában az elmúlt éveben megnövekedett az innovatív technológiák iránti kereslet. A fejlesztések többcélúak, kivétel nélkül mindenki keresi

  • a képzett munkaerő pótlására vagy tehermentesítésére szolgáló megoldásokat,
  • a kereskedelmi automatizmusokat, melyekkel átláthatóbbá és egyszerűbbé válnak a folyamatok,
  • a költségracionalizálási lehetőségeket és az emberi hibák kizárására szolgáló eszközöket,
  • azokat az innovatív megoldásokat, melyek növelik a vevői elégedettséget és lojalitást, valamint a vásárlók kosárértékét.

A hazai piacon az egyik leginnovatívabb magyar tulajdonú cég a Szintézis Informatikai ZRt. az elmúlt 10 évben a jövő technológiái mellett tették le a voksukat, melyeket mára sikeresen alkalmaznak is a retail szektorban. A győri székhelyű cég az egyik hazai úttörője az elektronikus polccímke rendszer (Pricer) bevezetésének, a Szintézis engedélyeztette először önálló magyar IT cégként önkiszolgáló kassza megoldását, valamint a gőzerővel dolgoznak új, felhő alapon működő kereskedelmi rendszerük fejlesztésén is.

A Szintézis sikere jól mutatja a kereskedelmi szektor innovációéhségét. A Szintézis ZRt. félévente dönt árbevételi csúcsokat, a 2018-as évet 60%-os növekedéssel, 3,4 milliárddal forinttal zárta. Az árbevétel növekedést egyértelműen a fent felsorolt technológiák generálták. Az összképhez hozzátartozik, hogy a Szintézis egyre markánsabb szeletet hasít ki az Ipar 4.0 technológiából, RFID megoldásaik már az egészségügyben is megjelentek (beteg- és textilkövető rendszer), de ipari kijelző rendszerek területén is a Szintézis a legnagyobb újító. Egyre fontosabb szerepet kap a cég IT-outsourcing tevékenysége, ahol a legújabb technológiákat ötvözik a képzett rendszermérnöki tudással.

Az innováció a teljes Szintézis Csoportot átjárja. A külföldi leányvállalatok is kimagaslóan teljesítettek, közülük kiemelkedik a romániai képviselet. A cég a Szintézis ZRt. közreműködésével nagy sikert ért el a romániai online kassza átállásban, ahol több mint 5000 darab kasszát adtak át, ezzel 82%-os árbevétel növekedést érve el. A romániai leányvállalat 2019-ben is folytatja a piachódítást, számos online nagykassza rollout-ra kaptak felkérést.

A Szintézis Csoport másik két hazai tagja a Szintézis ERP Kft., illetve a Szintézis-Net Kft. A Szintézis-Net ismert név a nemzetközi IT fejlesztők piacán, különösen nagy sikereket érve el az amerikai és kanadai piacon. Élen járnak például az egészségügyi rendszerek fejlesztésében), de számos megoldásuk üzemel a világ több nagyvállalatánál is. Sikerük 2018-as árbevételükben is visszaköszönt, 1,184 milliárd forinttal rekordot döntöttek.

A Szintézis ERP vállalatirányítási rendszereket vezet be a hazai piacon. Szlogenjük a „Cégvezetés velünk!... másképp” tükrözi a cég szellemiségét. Innovatív megoldásokkal többet adni az ügyfelük részére.

Szintézis Csoportszinten közel 5,2 milliárd forintos árbevétellel zárta a 2018-as évet, melynek döntő része a kínált innovatív megoldásoknak és a hozzáadott tudás alapú értéknek köszönhető.

A számok jól mutatják, hogy a piaci szereplők keresik az innovációt, benne látják a fejlődés, továbblépés lehetőségét. Ne maradjon le!